2012-01-07

George R. R. Martin: Varjak lakomája

A sorozat első része, a Trónok harca baromi jó volt, de a Tűz és jég dala negyedik része, a Varjak lakomája nem tetszett annyira. Az eddigi szereplők egy része egyáltalán nem jelent meg, Tyrion, Jon, Bran és Danny története nem folytatódott. (A szereplők közül egyértelműen Tyrion volt a kedvencem, Danny története alig kapcsolódott a többiekéhez, így az nem igazán jött be.)

Cersei bekerült a nézőpont-karakterek közé, akiken keresztül az író bemutatja az eseményeket, így a fejezetek jelentős részének ő a főhőse. Sajnos szerintem Cersei egy antipatikus szuka, nem igazán tudtam együttérezni vele. Brienne szintén fontos szereplő lett, bár egyáltalán nem értem, mi értelme volt a könyvben a Brienne-szálnak. Sok új nézőpont-karakter is megjelenik, de egy részük erősen rövid életű...

Az író azt nyilatkozta, hogy a tervezett könyv túl hosszú lett volna. Választhatott, vagy sok szereplőről közöl egy-egy fél történetet, vagy a szereplők feléről egy-egy egészet. Az utóbbit választotta, és a hiányzó szereplők története a Sárkányok tánca (A Dance with Dragons) című könyvben lesz majd. A Sárkányok tánca angolul már megjelent, magyarul 2012 végére ígérik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.