novelláim

Ez az oldal a fantasy műfajban való szárnypróbálgatásaimat tartalmazza. Valaha nagy fantasy regényt akartam írni, aztán rájöttem, a regény nem az én műfajom. Akkor írjon valaki regényt, ha sok ideje és hosszú szakálla van, legalább hetven éves, és lehetőleg orosz. A novella sokkal jobban bejön; így kibonthatok egy ötletet annyira, amennyire csak kedvem van. És esetleg be is tudom fejezni... :)


Vigyázat, itten sárkányok vannak!

Íme, amiket eddig elkövettem:

Túl sok a démon (2014)
Ez az írás egy hangulatról szól, amikor harcolsz, harcolsz, és hiába győzöl, túl sok a démon, aki ellened tör.
(blogbejegyzés)

Körbe-körbe (2013)
Néha az ember nemcsak azt nem érti, miért akarták megölni az imént, de azt sem, hogyhogy mégis megúszta. Hiába mentette meg már az ember a világot jópár alkalommal, már megint itt van valami sötét hatalom, és nincs fegyver, amely megsebezheti...
(blogbejegyzés)

Hegynek gyomrában (2013)
A törpékről két dolgot kell tudni: rettentően büszkék a szakállukra, és folyton föld alatti ősi otthonukat akarják visszafoglalni, mert azt épp elárasztotta a Gonosz. Ez a történet egy balul sikerült őshaza-visszafoglaló expedíció túlélőiről szól.
(blogbejegyzés)


Sárkánytolvaj (2013)
A hős annak rendje és módja szerint lekaszabolta a sárkányt, megmentette a szép hölgyet, és elnyerte méltó jutalmát. Minden a legnagyobb rendben van... vagy mégsem?
A történet az Ellopott sárkány után játszódik.
(blogbejegyzés)


Ellopott sárkány (2012)
Az ember nem lehet elég óvatos, hiszen manapság már mindent lopnak...
Igen, még sárkányt is.
(blogbejegyzés)


Különös sárkány (2012)
Egy önbizalom-túltengésben szenvedő harcos, egy mindenre alkalmatlan varázsló, és egy kétes szexuális preferenciákkal rendelkező törpe próbál legyőzni egy önértékelési zavarokkal küzdő sárkányt.
(blogbejegyzés)


Sárkányölő (2012)
Gyuri most lesz nyolc éves, de sárkányölő lovag akar lenni. Elcsórja/kölcsönveszi Apa fegyvereit, nyeregbe pattan, és irány a sárkány barlangja...
(blogbejegyzés)


Egy dal a goblinokért (2011)
Fantasy művekben nem jó goblinnak lenni. A goblinok kicsi, de rosszindulatú manók, akik a rossz oldalon állnak, így aztán a fantasy hősök tömegével szokták aprítani őket. E novella témája Au, a nagy goblin harcos végeláthatatlan küzdelme - a világmindenséggel.
(blogbejegyzés)

1 megjegyzés:

  1. Tetszenek az írásaid. Érdekes, hogy a te világod a fantasy novellák, az enyém pedig a fantasy regények :D http://fantasyregenyek.blogspot.hu/2016/01/eljott-az-ideje-hogy-megmutassam.html

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.