2011-08-29

Neverwinter Nights + Windows7

A napokban erős nosztalgiahullám kapott el, és fel akartam telepíteni a Windows7-es gépemre a Neverwinter Nights-ot. Nem volt könnyű. Nem a telepítéssel volt probléma, hanem utána a nem akart elindulni az NWN, a Windows7 azt írta ki, hogy ezzel az alkalmazással "kompatibilitási problémák" vannak, és ezért letiltotta.

Vadul guglizni kezdtem, és kipróbáltam már mindent, variáltam a felbontással, próbáltam kompatibilitási módban futtatni, de nem, nem indult. Erre találtam egy olyan tippet, hogy nevezzem át az elindítandó EXE fájt. Ne NWN.EXE és ne NWNMAIN.EXE legyen a neve, hanem bármi más.

Csodák csodája, működött. Néha-néha  kifagy az NWN, de persze fagyott az XP alatt is. Tulajdonképpen teljesen normálisan működik, a Windows7 egyszerűen csak az EXE nevére ráellenőrzött, mert úgy gondolta, hogy ami NWN, az rossz. Egyébként remekül fut az NWN Windows 7 alatt.

Bravó, M$!


In English:
A few days ago I decided to install Neverwinter Nights on my Windows7 PC for some subtle reason. The install itself went well, but Windows7 refused to run Neverwinter Nights due to some "compatibility problems". I googled like hell, I changed the resolution, tried to run NWN in compatibility mode, but NWN still did not run. Finally, I found the solution: I had to rename the EXE file to something else, to something not NWN.EXE or NWNMAIN.EXE. It seems Windows7 just checked the name of the EXE file.

Neverwinter Nights is now running fine on my Windows7 machine.

Congratulations, Microsoft!

6 megjegyzés:

  1. hali át írtam be is jött ,de nem látszanak benne az emberek nem csak a sajátom hanem az npc-k se hiányzik a texturajuk vagy h mondjam

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Az ilyen jelenség (hogy egyes objektumok nem jelennek meg) videokártya-problémára utalnak. Egyik ötlet, hogy nézd meg, jól van-e telepítve a videokártyád, illetve töltsd le és telepítsd hozzá a legfrissebb drivert. Másik ötlet, hogy állítgasd a NWN Options / Video Options alatti beállításait, hátha összejön olyen csillagállás, hogy megjelenik - valami. Javaslom, az utóbbival kezdd, az kevésbé drasztikus beavatkozás a gépedbe. Más 3Ds játék rendesen megy?

      Másik játékkal (Hitman - Blood Money) volt ugyanilyen problémám, ott a tereptárgyak egy része nem jelent meg. Az alaplapra integrált videokártyám nem tudott valamit, azzal nem is sikerült megcsinálnom. (A NWN-t vitte az adott kártya.) Mióta lett jobb videokártyám, az is rendesen megy.

      Más: Most Windows 8 van a gépemen, ott csont nélkül elindult a NWN, a fenti átnevezős trükkre nem is volt szükség.

      Törlés
    2. szia hát vga-mmal teljesen rendbe vannak a dolgok nemrég lett ujra rakva a rendszer és a legujjab dirver lett rá telepitve értelem szeruen,Bármien játéknál máködik minden persze http://www.asus.com/Graphics_Cards/EAH5770_CUcoreG2DI1GD5/ eza vga-m, probálgattam agyba főbe állitgatni de semmit nem változtat rajta még a kompatibilitási modal is rpobalkoztam de semmi ,esetleg vmi más ötlet?? :SS WIN7-em van sőt még azt is leirom hátha ez mond valamit még +ba hogy mikor megcsinálom a karit és tölt eggyet a csík és jönnie kéne be a videónak nem jön be hanem a csik maximális állásánal ottmarad a kép és a videonak a hangja megy csak persze ha kinyomom bejön a játék és akkor az van amit mondtam

      Törlés
    3. Szia! Nem nagyon van más ötletem. A videók gyakran nem jelennek meg nekem sem, pont úgy, ahogy te is leírtad. Van amikor megjelennek, van amikor nem.

      Törlés
    4. Szia! Jólvan köszönöm azért.Majd megpróbálom Win8 alatt hátha az segít rajta. :/

      Törlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.